Målarverksta´n & butiken

Om oss:


Varmt Välkommen till mig på Bäcks gård och min målarverkstad / ateljé

Jag har sedan länge en passion för färg, form & inredning och har målat med just Annie Sloans underbara färg Chalk Paint ™ ca 8 år.

Det är så roligt att ge en gammal sliten möbel eller ett föremål ett nytt utseende med färg. Återbruk av våra saker och ting ligger i tiden. Dessutom skapar Du något personligt som ingen annan har. Möbler har hur många liv som helst, det enda som behövs är ny färg! Måla om...måla om igen!

I juni 2020 öppnade jag upp min målarverkstad till en inspirerande butik.
Här finns Annie Sloan Chalk Paint ™ / Kalkfärg, vaxer, lack och penslar som ger Dig fantastiska möjligheter att förnya Dina möbler och andra föremål på ett kreativt och enkelt sätt. Kom gärna och gör ett besök och få råd, tips och inspiration till Ditt projekt. Det finns färdigmålade möbler för inspiration & för Dig som inte målar och inredning..

Varmt Välkomna!
Hälsningar Anette
076-84 84 294

Chalk Paint ™

“All of my paints are hard-wearing, beautifully pigmented, simple to use and perfect for everyday life.” - Annie Sloan

Chalk Paint ™ är en unik underbar färg som Du kan måla på nästan allt oftast utan att göra de tråkiga momenten slipning och grundmålning när lusten att måla faller på.

Chalk Paint ™ är luktfri och torkar på ca 30 minuter.
Vilket gör att Du kan tex måla en möbel där den står utan att flytta den. Det är oftast bara att tvätta möbeln/föremålet med fettlösande medel sen är det bara att sätta igång med det roliga, måla och skapa. Färg spill och penslar rengörs även de med fettlösande medel. (t.ex diskmedel)

Chalk Paint ™ är skapad av den engelska konstnären Annie Sloan. Det är en giftfri vattenbaserad färg som är blyfri och luktfri med extremt låga VOC-halter ( VOC=flyktiga organiska föreningar) och receptet bygger på en livstid av djup forskning och erfarenhet i färg, pigment och kulörer.

Annie Sloan kallar sin färg Chalk Paint ™ och innehåller äkta pigment som ger en sammetslen, matt yta med en djup känsla som liknar just krita och kan därför förväxlas med kalkfärg. Det är en unik färg som fastnar på de flesta ytor och ger oändliga möjligheter att måla intuitivt och kreativt för att skapa en yta med struktur eller patinerad yta, en slät modern yta eller späda ut färgen och måla en “wash”, Du kan dessutom blanda färgerna med varandra och få fram egna kulörer.

För att försegla och skydda den målade ytan används Chalk Paint ™ vax eller lack. Vax ger en vacker matt mjuk finish eller poleras upp till hög glans om man önskar. Vaxet finns i 4 olika kulörer och även de kan blandas med varandra för att tex skapa ett patinerat utseende.
Vax är inte lämpligt för utomhusbruk utan då passar Chalk Paint ™ Lack.
Annie sloans Lack som både finns i Matt och Glansigt lack beroende på vad man önskar.

Tips & Råd

Introduktion, Workshop - Chalk Paint™.

inspireras av möjligheterna med Chalk Paint™

Varmt välkommen till Bäcks Gård & Målarverkstan på kreativa & inspirerande kurser till Annie Sloan Chalk Paint ™. Utveckla dig i målningstekniker eller få stöttning i ditt nyfunna intresse och få tips och råd innan du själv börjar måla med färgen.

Möjligheterna är många och vi anordnar såklart tjejkvällar, after works eller en kväll med målning tillsammans med en avkopplande stund i "Lilla spa & relax". Möjligheterna är många och skicka gärna din intresseanmälan med önskemål så löser vi det tillsammans med er!

Är du intresserad av kurs, klicka vidare till "kurser" för att läsa mer om de olika kurserna, priser och datum!

Varmt välkommen!
Hälsningar
Anette Karlsson

Kurser
Error: Cannot load the Instagram feed.

Bilder från instagram