Annie Sloan Chalk Paint

Annie Sloan Chalk Paint ™ är en unik underbar färg som Du kan måla på nästan allt oftast utan att göra de tråkiga momenten slipning och grundmålning när lusten att måla faller på. Chalk Paint ™ är luktfri och torkar på ca 30 minuter, beroende på hur tjockt Du målat, vilket gör att Du kan tex måla en möbel där den står utan att flytta den. Det är oftast bara att tvätta möbeln/föremålet med fettlösande medel sen är det bara att sätta igång med det roliga, måla och skapa. Färgspill och penslar rengörs även de med fettlösande medel.

Chalk Paint ™ är skapad av den engelska konstnären Annie Sloan. Det är en giftfri vattenbaserad färg som är blyfri och luktfri med extremt låga VOC-halter ( VOC=flyktiga organiska föreningar) och receptet bygger på en livstid av djup forskning och erfarenhet i färg, pigment och kulörer.

Annie Sloan kallar sin färg Chalk Paint ™ och innehåller äkta pigment som ger en sammetslen, matt yta med en djup känsla som liknar just krita, men det är definitivt inte kalkfärg. Det är en unik färg som fastnar på de flesta ytor och ger oändliga möjligheter att måla intuitivt och kreativt för att skapa en yta med struktur eller patinerad yta, en slät modern yta eller späda ut färgen och måla en “wash”, Du kan dessutom blanda färgerna med varandra och få fram egna kulörer.

För att försegla och skydda den målade ytan används Chalk Paint ™ vax som ger en vacker matt mjuk finish eller poleras upp till hög glans. Vaxet finns i 4 olika kulörer och även de kan blandas med varandra för att tex skapa ett patinerat utseende.
Vax är inte lämpligt för utomhusbruk utan då passar Chalk Paint ™ Lack.

Kurser

Varmt välkommen till Bäcks Gård & Målarverkstan på en kreativ & inspirerande kurs i mysig miljö!
Kursanmälan till info@backsgard.se eller 076-84 84 294. Begränsat antal platser. När Du fått bekräftelsen att Du fått plats på kursen betalas kursavgiften till BG 5886-2301, senast en vecka före kursdagen. Anmälan är bindande. Får Du förhinder kan Du överlåta platsen till någon annan och Du hittar då Din ersättare själv.
Tips! Boka kursen bara för Dig och Dina vänner (3-6 personer) hör av Dig till mig så hittar vi dag & tid.

Ons 28 oktober kl 18-20.30

Mån 2/11 kl 17-19.30
Ons 11/11 kl 18-20.30
Lör 14/11 kl 10-12.30

Introduktionskurs till Annie Sloan Chalk Paint ™. Kursen passar dig som aldrig målat med Chalk Paint men även för dig som målat en del men vill utveckla din målning.
Du lär dig flera grundläggande tekniker och får tips och råd om hur du kan förändra möbler och inredning med Chalk Paint ™.
Med olika tekniker målar du en bräda som du sen tar med dig hem.
Vi mixar färg, målar med färger på varandra för att skapa effekt, skapar patina med tjock färg, bets och wash.
Vi går också igenom de olika vaxerna.
Kostnad; 595 kr inkl. fika och material, tid ca 2,5 timmar.

Varmt välkommen!
Hälsningar
Anette

Bilder från instagram