Öppettider

Målarverkstad & Butik


Kul att du hittat hit.
-Hos mig hittar du Chalk paint ™ från Annie Sloan.
-Målade möbler för dig som vill ha unikt målade möbler men inte vill måla själv.
-Väl utvald inredning och återbruk
-Har du en möbel eller projekt kanske jag kan hjälpa dig, men pris lämnas på förfrågan.

På grund av rådande situation med Corona pandemin följer vi folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
Vi alla håller avstånd, möjlighet att tvätta och sprita händer finns.

Du behöver heller inte gå in i butiken om Du inte vill eller känner oro ,jag kan möta upp Dig utanför om Du vill ha råd & handla färg eller om Du vet vad Du vill ha kan Du swisha och hämta Dina varor utanför butiken efter överenskommelse.

Om du inte vill/kan komma under öppettiderna öppnar jag upp för Dig/ Ditt sällskap utanför öppettiderna efter överenskommelse.

Jag finns i verkstan;
Onsdagar: 13-18.00
Fredagar: 13-18.00
Lördagar: 11-14.00

Varmt Välkomna!
Hälsningar Anette
076-84 84 294

Chalk Paint ™

“All of my paints are hard-wearing, beautifully pigmented, simple to use and perfect for everyday life.” - Annie Sloan

Chalk Paint ™ är en unik underbar färg som Du kan måla på nästan allt oftast utan att göra de tråkiga momenten slipning och grundmålning när lusten att måla faller på. Chalk Paint ™ är luktfri och torkar på ca 30 minuter, beroende på hur tjockt Du målat, vilket gör att Du kan tex måla en möbel där den står utan att flytta den. Det är oftast bara att tvätta möbeln/föremålet med fettlösande medel sen är det bara att sätta igång med det roliga, måla och skapa. Färgspill och penslar rengörs även de med fettlösande medel.

Chalk Paint ™ är skapad av den engelska konstnären Annie Sloan. Det är en giftfri vattenbaserad färg som är blyfri och luktfri med extremt låga VOC-halter ( VOC=flyktiga organiska föreningar) och receptet bygger på en livstid av djup forskning och erfarenhet i färg, pigment och kulörer.

Annie Sloan kallar sin färg Chalk Paint ™ och innehåller äkta pigment som ger en sammetslen, matt yta med en djup känsla som liknar just krita och kan därför förväxlas med kalkfärg. Det är en unik färg som fastnar på de flesta ytor och ger oändliga möjligheter att måla intuitivt och kreativt för att skapa en yta med struktur eller patinerad yta, en slät modern yta eller späda ut färgen och måla en “wash”, Du kan dessutom blanda färgerna med varandra och få fram egna kulörer.

För att försegla och skydda den målade ytan används Chalk Paint ™ vax eller lack. Vax ger en vacker matt mjuk finish eller poleras upp till hög glans om man önskar. Vaxet finns i 4 olika kulörer och även de kan blandas med varandra för att tex skapa ett patinerat utseende.
Vax är inte lämpligt för utomhusbruk utan då passar Chalk Paint ™ Lack.
Annie sloans Lack som både finns i Matt och Glansigt lack beroende på vad man önskar.

Tips & Råd

Kurs - Chalk Paint™

Inspirerar och inspireras av möjligheterna med Chalk Paint™

Varmt välkommen till Bäcks Gård & Målarverkstan på kreativa & inspirerande kurser till Annie Sloan Chalk Paint ™ eller som det kallas kalkfärg i folkmun. Utveckla dig i din målnings tekniker eller få stöttning i ditt nyfunna intresse och få tips och råd innan du själv börjar måla med färgen.

Möjligheterna är många och vi anordnar såklart tjejkvällar, after works eller en kväll med målning tillsammans med en avkopplande stund i "Lilla spa & relax". Möjligheterna är många och skicka gärna din intresseanmälan med önskemål så löser vi det tillsammans med er!

Är du intresserad av kurs, klicka vidare dig på "kurser" för att läsa mer om kurserna, priserna och aktuella datum!

Varmt välkommen!
Hälsningar
Anette Karlsson

Kurser

Bilder från instagram