Chalk Paint™

Vad är Chalk paint?

I frustration över att inte kunna hitta en färg med egenskaperna hon sökte utvecklade Annie Sloan sin egen färg, Chalk Paint™. Annie sloan var en arbetande tre barns mamma vilket gjorde att hon hade lite tid men mycket kreativitet som konstnär. Hon ville ha en färg som var enkel att applicera, snabb att använda och skapa möjligheter i målandet.

Året var 1990. Annie hade hunnit etablera sig som som en av världens mest respekterade experter inom dekorativ färg och med sin nya färg var hon på väg att revolutionera möbelmåleri för alltid.

Hon döpte sin kreation till ”Chalk Paint” då färgens matta, nästan kalkaktiga yta fick henna att döpa den till just chalk (krita). Och den finns många olika kalkfärger och kritbaserade färger. Men ingen med samma unika egenskaper som Annie Sloan Chalk Paint™.

Lär mer här!

Giftfri och vattenbaserad

Chalk Paint™ är en giftfri , vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC halter (VOC = flyktiga organiska föreningar) – men den är också annorlunda. Det är inte färg med tillsatt krita. Det är inte krittavlafärg. Det är inte gjort genom att blanda gips eller murbruk eller bakpulver i en befintlig färg. Chalk Paint™ är en helt unik dekorativ färg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar och den bygger på en livstid av forskning och erfarenhet av att arbeta med färg och kulör.

Den är även klassificerad med "Toy Safe" och går alldeles utmärkt att använda på möbler, leksaker m.m. i barnens rum.

Läs mer här!

Snabb och enkel att använda för den kreativa

Chalk Paint™ fastnar på de flesta ytor och skapar vackra resultat snabbt och enkelt. Du kan använda den för att skapa en yta med struktur, en patinerad yta, en slät, modern yta eller även spä ut den med vatten och måla med den som en ”wash”.

Annies tekniker för målning och ytbehandling följer inte alltid reglerna som de ser ut för vanlig färg, istället ger de dig möjligheten att arbeta självständigt, intuitivt och befriande kreativt.

Kulörerna och teknikerna Annie använder har utvecklats utifrån hennes gedigna konstnärlig utbildning. De omfattar kunskap och erfarenhet från konst-, design- och pigmenthistoria. Annie är särskilt inspirerad av kulörer från 1700- och det tidiga 1900-talet. Man kan se tydliga spår av dessa influenser bl a i valet av pigment och kulör i färgkollektionen och i de kreativa motiv hon använder, som kopplar samman nutid med de klassiska traditionerna.

Det finns bara en Chalk Paint™, men den erbjuder oändliga möjligheter!

Lär mer här!